Hotspot: restaurant De Klub in Utrecht

De hippe eettentjes en koffiebarretjes schieten uit de grond. Zo ook in Utrecht. Een restaurant dat niet heel nieuw is, maar vast bij velen nog een onontdekte hotspot, is restaurant De Klub.

De Klub zit op een afgelegen industrieterrein buiten het centrum van Utecht. Van dit restaurant moet je dus echt gehoord hebben, want zomaar tegenkomen doe je het zeker niet. De Klub is een modern, gastronomisch restaurant waar je terecht kan voor een goede kop koffie met zoetigheden, lunch, een gezellige borrel of natuurlijk voor het diner.

Het concept dat de Klub hanteert is eten wat de pot schaft. Misschien houd je daar in eerste instantie niet van, maar bij De Klub hoef je jezelf daar echt geen zorgen over te maken. Het eten is namelijk ontzettend lekker. Er is een dagelijks wisselend 3-gangenmenu voor €27,50 per persoon. Hierbij kan je kiezen voor de vlees of vis variant of voor het vegetarische menu. Als je iets iets niet wilt of mag eten kan je dit van te voren aangeven. Bij het menu kan je een bijpassend wijnarrangement laten serveren. Ben je de bob? Geen probleem dan kies je gewoon voor het halve wijnarrangement en krijg je half gevulde glazen. Zo kan je toch gezellig en verantwoord een glaasje meedrinken.

In het weekend is er het leuke “ode aan…”. Op deze dagen staan de gerechten in het teken van een thema of ingrediënt zoals bijvoorbeeld ode aan de kleur rood of ode aan de ui. Onlangs hebben wij genoten van de ode aan de ui, zie foto’s voor de verschillende gangen.

Het eten is werkelijk overheerlijk en wordt altijd prachtig geserveerd. De gerechten en combinaties zijn verrassend en de prijs kwaliteit verhouding is dan ook meer dan voldoende. Echt, als je uit de buurt van Utrecht komt, dan móet je echt eens langs gaan bij De Klub. Je zult er geen spijt van krijgen 🙂

Bekijk ook zeker nog even de foto’s van het hippe, industriële interieur en de gerechten.

De Klub
Europalaan 2B
3526 KS Utrecht

Inrichting restaurant De Klub
Restaurant De Klub Interieur De KlubOde aan de ui…

Ode aan de ui voorgerechtVoorgerecht: gekonfijte wijting en krab met relish van Amsterdamse ui, parelgort, biet en savooiekool. De vegetarische variant van het voorgerecht werd geserveerd met een tartaar van pastinaak en krokant gepocheerd ei. Voor het voorgerecht kreeg je nog een gegratineerd uiensoepje als amuse.

Ode aan de ui hoofdgerecht Hoofdgerecht: een echt winters gerecht van Fazant met puree, peen, ui, witlof en jus. De vegetarische variant werd geserveerd met een tarte tatin van rode ui en messenklever.

Ode aan de ui dessertDessert: en jawel, ook het dessert bevatte ui. Namelijk een panna cotta met lente ui geserveerd met appel en merengue en een heerlijk speculaas gebak. Erg bijzonder, maar zeker lekker door de combinatie met appel en speculaas.

Zou jij het aandurven om in een restaurant compleet verrast te worden door de chef?

Restaurant De Klub Utrecht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *