Mason Pearson borstel: 5 redenen om hem aan te schaffen

Als je van beauty producten houdt heb je er vast wel eens over gehoord, de Mason Pearson haarborstel. Zoals door velen de Rolls Royce onder de haarborstels genoemd. Maar wie telt er nu meer dan 80 euro neer voor een haarborstel?!! Vandaag gaan we je dan ook haarfijn laten zien waarom het aanschaffen van een Mason Pearson nog helemaal niet zo’n slechte investering is.

Mason Pearson verpakking

1. Super shiny haar

Door de zwijnenharen laat de borstel je haar super glanzend en zacht achter. Je ziet een duidelijk verschil met het uitborstelen van je haar met een gewone borstel met plastic pinnen. Zie ook deze voor en na foto’s:

Voor en na Mason Pearson

2. Reken snel af met klitten

Vooral voor dames met vrij dik of stug haar kan het behoorlijk vervelend zijn om je haar uit te kammen. Het klit snel wat gepaard gaat met lange sessies met een kam of borstel de klitten uit je haar proberen te trekken. Door het gebruik van echte zwijnenharen in de Mason Pearson glijdt de borstel een stuk makkelijker door je haar. De borstels zijn verkrijgbaar met enkel zwijnenharen of gecombineerd met nylon pinnetjes. Heb je haar dat gemakkelijk uit te kammen is of niet te dik is? Ga dan voor de variant met enkel zwijnenharen. Bij dik haar dat lastig uit te kammen is kan je het beste kiezen voor de gecombineerde variant.

Mason Pearson Brislte & Nylon

3. Voorkom afbreken

Doordat het uitborstelen een stuk makkelijker gaat breekt je haar ook minder snel af. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel van de Mason Pearson. De borstel zorgt niet voor het onnodig beschadigen van je haar, wat andere goedkope borstels wel kunnen doen.

4. Mason Pearson: crème de la crème

Een vrij overbodig, maar leuk pluspunt is het prachtige design van deze haarborstel. Wat een plaatje op je badkamerkastje! Mason Pearson borstels zijn van uitstekende kwaliteit. De borstels zijn handgemaakt van de meest hoogwaardige materialen. Dit zorgt ervoor dat de borstel ontzettend lang mee gaat. Mason Pearson zelf geeft aan dat zij geen breekbare producten maken. Zo kan die dure borstel het toch nog waard zijn als je niet constant meer nieuwe, goekope borstels hoeft te kopen 😉

5. Voor ieder haartype de juiste borstel

Zoals je net al kon lezen zijn de borstels verkrijgbaar met verschillende soorten “haren” voor jouw haartype. Daarnaast zijn de haarborstels er ook in verschillende formaten. Beginnend bij de Mason Pearson Pocket tot de Mason Pearson Large Military. Afhankelijk van de grote van je hand en de lengte van je haar kan je de keuze maken voor het formaat. De meest populaire variant is de Mason Pearson Junior die een medium formaat heeft. Dit is een regulier formaat borstel die ook zeer geschikt is voor lang haar. Wil je nog enigzins voordelig kennismaken met de Mason Pearson of zoek je een borstel om mee te nemen in je tas? Dan is de pocket variant een hele goede optie. Ook deze kleine borstel geeft je haar een gezonde glans en kamt je haar gemakkelijk uit. Hieronder zie je het verschil in formaat tussen de pocket en junior.

Mason Pearson Junior en Pocket

De Mason Pearson Junior Bristle & Nylon kost rond de 90 euro en de Mason Pearson Pocket Bristle & Nylon is verkrijgbaar voor ongeveer 55 euro. Zoals je kan zien is deze pocket borstel al met veel liefde gebruikt, maar de haren blijven nog altijd in topconditie. Jammer is wel dat je bij aankoop van een Mason Pearson geen etui of iets dergelijks krijgt voor als je hem bijvoorbeeld wilt meenemen in je tas.

Oké, het is belachelijk veel geld voor een haarborstel, maar vooral voor de lucky girls met een volle bos haar kan het zeker de investering waard zijn. Borstelen met de Mason Pearson geeft echt gezonder uitziend haar en voorkomt het onnodig beschadigen van het haar bij het uitkammen.

Wat vind jij? Zou jij zoveel geld over hebben voor een haarborstel?

Mason Pearson Junior Bristel & Nylon

 

One reply on “Mason Pearson borstel: 5 redenen om hem aan te schaffen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *