Brownies met white chocolate chunks

Ben je nog op zoek naar een dessert waarmee je iedereen blij maakt tijdens het kerstdiner, maar heb je geen tijd of zin om een moeilijk recept uit te proberen? Bekijk dan eens dit super easy recept voor white chocolate chunk brownies. Zeker weten dat je daar indruk mee gaat maken deze feestdagen!

Ingrediënten white chocolate chunk brownies

Voor 9 brownies:

  • Kant en klaar pakket voor brownies: wij gebruikten Albert Heijn Excellence Browniesmix met witte chocola
  • 100 gram witte chocolade
  • 30 gram melk chocolade
  • Vanille ijs

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dit recept is gemaakt met een kant en klare brownies mix zodat je nog sneller een lekker dessert op tafel kan zetten. Natuurlijk kan je de brownies ook helemaal zelf maken, maar deze mix zorgt voor overheerlijke smeuïge brownies waarbij niemand zou denken dat je alleen water toe hebt moeten voegen.

Meng de brownies mix met 125 ml water. Mix het beslag ongeveer twee minuten tot deze helemaal glad is. Hak de witte chocolade grof en spatel dit door het beslag heen. Giet het beslag in de bijgeleverde vorm en plaats voor 45 minuten in het midden van de oven. Haal hierna uit de oven en leg de brownie voor twee minuten in de vorm onderste boven neer. Op deze manier wordt de bovenkant ook plat.

Smelt nu de meegeleverde witte chocolade in een magnetron bestendige kom voor 40 seconden. Roer door en kijk of de chocolade helemaal gesmolten is. Zo niet plaats deze dan voor nog 20 seconden in de magnetron. Verdeel de chocolade over de brownie en strijk glad met een mes of spatel. Laat de brownie buiten de koelkast afkoelen en laat de witte chocolade hard worden. Als de brownie helemaal is afgekoeld kan je deze in stukjes snijden en uit de vorm halen.

Smelt voor het serveren de melk chocolade in de magnetron. Maak vervolgens een patroon met de melk chocolade over de witte chocolade door met een theelepel boven de brownie streepjes te maken. Serveer de brownie met een bolletje vanille ijs en decoreer eventueel met poedersuiker en wat fruit.

Brownies witte chocolade

En klaar is jouw kerstdessert! Zo makkelijk kan het zijn. De brownies zijn lekker smeuïg en hebben een bite door de grote witte chocolade chunks.

De brownies zijn in een afgesloten bakje in de koelkast een week houdbaar.

Vind je dit een fijn recept? Bekijk ook eens ons recept voor witte chocolade cheesecake

Ben jij met kerst verantwoordelijk voor (een gedeelte van) het kerstdiner? Zo ja, weet jij al wat je gaat maken?

Hele fijne & gezellige kerstdagen gewenst!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *