Recept: rode bietensap met granaatappel

Zoals ieder jaar traditie is slingeren de goede voornemens je weer om de oren. Natuurlijk zijn gezond eten en meer bewegen nog altijd één van de populairste. Of je nu goede voornemens hebt of niet een lekker én gezond sapje is altijd een goed idee.
Rode bietensap is super gezond en lekker. Rode bieten zorgen namelijk onder andere voor een sterk immuunsysteem en een stralende huid. Onderstaand recept is niet zomaar een recept voor rode bietensap, maar één met granaatappel. Dat zorgt voor een lekker zoet sapje. Zo vinden vast ook de rode-bieten-haters het sapje goed te drinken.

Ingrediënten rode bietensap

Voor twee glazen:

  • 4 rode bieten
  • Een halve granaatappel
  • 2 appels
  • 1 kleine wortel

Benodigdheden:

  • Slowjuicer of sapcentrifuge

Werkwijze

Waarschijnlijk heb je aan alleen de ingrediënten van deze rode bietensap al genoeg info, maar we geven je graag nog wat tips over het maken en bewaren van jouw sapje 🙂

Snijd al het groente en fruit in stukjes, haal de pitjes uit de granaatappel en vermaal alles in de slowjuicer of sapcentrifuge. Wanneer je net als ons gebruik maakt van een slowjuicer is het altijd handig om de zachte ingrediënten eerst in de slowjuicer te doen. Als je de harde ingrediënten hierna in het apparaat doet neemt die de overige sap die nog achter is gebleven mee.

Heb je geen slowjuicer of sapcentrifuge dan kan je ook gaan voor een smoothie in de blender. De granaatappel pitjes kunnen dan wel voor veel stukjes in je smoothie zorgen. Als je daar niet van houdt kan je de granaatappel vervangen voor bijvoorbeeld een extra appel of een frisse limoen.

Simple as that, een heerlijke zoete rode bietensap! Ook handig om mee te nemen naar werk of school als je deze bewaard in een trendy mason jar of fles. Dan is je sapje zeker 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Enjoy!

Op zoek naar een smoothie als ontbijt? Bekijk dan eens ons recept voor een smoothie bowl.

Wat is jouw favoriete sapje of smoothie?

One reply on “Recept: rode bietensap met granaatappel

  • Angelina

    Sinds ik een slowjuicer in huis heb gehaald en regelmatig een sapje drink voel ik mij een stuk fitter. Ik denk dat het een stuk wijzer is om meer groente en fruit te eten en te drinken ls je je niet zo fris voelt, dan dat je naar de dokter gaat voor een hoop pillen.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *