Materiaal & verzorging sieraden

Keeping your jewelry spicy

Materiaal & verzorging
De langdurige kwaliteit van sieraden is een van de belangrijkste punten waar wij de merken die we aanbieden op selecteren. We willen dat jij zo lang mogelijk van je nieuwe sieraden kan genieten. Daarom geven we je graag wat tips om je sieraden langdurig mooi te houden.

925 sterling silver
Alle zilveren sieraden zijn gemaakt van echt zilver: 925 sterling silver. Zilver heeft als groot voordeel dat het een leven lang mee kan en niet verkleurt. In de loop der tijd kan zilver echter wel aanslag krijgen. Het sieraad gaat er hierdoor wat doffer uitzien of krijgt een zwarte gloed of kleine zwarte plekjes. Deze aanslag is gemakkelijk te verwijderen door het sieraad te poetsen met een zacht sieraden doekje of bijvoorbeeld schoon te maken in een sodabad.

Aanslag op zilver kan je voorkomen door het sieraad op te bergen in een droge, afgesloten plek wanneer je het niet draagt. Berg het bijvoorbeeld op in een mooi afgesloten sieraden doosje.

Gold plated sterling silver
Al onze gouden sieraden zijn gemaakt van 925 sterling silver of brass met een laag echt goud voor een top kwaliteit. Het exacte materiaal van het sieraad dat je mooi vindt staat altijd weergegeven in de productomschrijving.

Ondanks dat ook de gouden sieraden van topkwaliteit zijn kan het voorkomen dat deze in de loop der tijd verkleuren doordat de gouden laag vervaagd. Vermijd daarom contact met water en beauty producten. Doe de sieraden even af met bijvoorbeeld douchen, sporten of zwemmen. En doe ook ringen af bij het wassen van je handen.
Kleine oorbellen zijn natuurlijk het lastigste om in en uit te doen met deze activiteiten. We begrijpen dat je ze dan ook graag in houdt. De oorbellen zijn vaak van extra goede kwaliteit waardoor de kleur langer mee gaat, maar kijk wel uit met het gebruik van bijvoorbeeld shampoo of andere beauty producten. Dit kan ervoor zorgen dat je oorbel sneller verkleurd.

Worden je gouden sieraden dof of vies? Dan kan je ze oppoetsen met een zacht sieraden doekje.
Berg ook je gouden sieraden op in een droge, afgesloten ruimte wanneer je deze niet draagt.

Sieraden repareren
Heb je een sieraad bij ons gekocht maar is het bij het dragen stuk gegaan door een productiefout? Neem contact met ons op via info@thespiceoflife.nl en we helpen je graag verder. Vermeld in je mail de naam waaronder het sieraad besteld is met eventueel order nummer, de beschrijving en foto van de schade.