HET VERHAAL ACHTER THE SPICE OF LIFE

OVER ILSE, DE FOUNDER VAN THE SPICE OF LIFE

Het begint allemaal bij mijn familie. Een familie vol ondernemers in de fashion industrie. Opgroeien in een ondernemersfamilie heeft mijn een mentaliteit meegegeven van aanpakken en je eigen sh*t uitzoeken.
Na meerdere jaren voor een groot, Nederlands, e-commerce bedrijf te hebben gewerkt kroop het ondernemers bloed waar het niet gaan kon en begon ik onrustig te worden. Ik wilde iets anders doen, iets vanaf niets opbouwen, met mijn passie voor e-commerce en mode.
Naast mijn fulltime baan begon ik mezelf dingen aan te leren zoals het maken van een eigen website. Uit dit passie project is The Spice of Life geboren.
Als kind was ik nooit bang om net even anders te zijn. Wat resulteerde in experimenteren met een hoop verschillende stijlen en, laten we zeggen, interessante outfit combinaties. Toen ik ongeveer twaalf jaar oud was droeg ik ringen om iedere vinger en dit is waar mijn liefde voor sieraden en “spicing things up” is gestart.
Ik heb geen opleiding tot goudsmid gevolgd omdat ik houd van de mentaliteit om dingen gaandeweg uit te zoeken en jezelf aan te leren. Dit kan voor uitdagende situaties zorgen, maar het houdt dingen ook interessant. Door deze open mindset creëren we sieraden die niet conventioneel zijn en niet overal in het straatbeeld te zien zijn, maar die juist net dat beetje anders en uniek zijn.

OVER THE SPICE OF LIFE

Ons motto is to keep things spicy. We zijn niet bang om net een beetje anders te zijn en we ontwerpen sieraden voor babes die precies zo zijn. The Spice of Life sieraden zijn altijd elegant, maar met een spicy twist. We besteden onwijs veel aandacht aan detail om een item te creëren dat extra speciaal is, net als jij.
Bij het ontwerpen van nieuwe sieraden dagen we onszelf graag uit om creatief te blijven. We werken bijvoorbeeld vaak met materialen waar we nog nooit eerder mee gewerkt hebben. Of we raken geïnspireerd door trends uit vroegere tijden die misschien een beetje saai of conventioneel lijken en creëren er vervolgens nieuwe, spicy ontwerpen uit.

DUURZAME PRODUCTIE

Onze topprioriteit bij het creëren van nieuwe sieraden is kwaliteit en duurzaamheid. We ontwerpen graag sieraden die on trend, maar tijdloos zijn en dus willen we dat ze lang mee gaan. We werken dan ook enkel met de beste materialen om ervoor te zorgen dat jouw sieraden mooi blijven.
Alle sieraden zijn gemaakt van 925 Sterling Silver. Voor de gouden sieraden gebruiken we ook echt zilver als basis gecombineerd met een hoge kwaliteit 18 karaats gold plating. Voor de plating maken we gebruik van de micron plating techniek. Hierdoor zijn we er zeker van dat ook de gouden sieraden mooi blijven. Zelfs als je ze af en toe omhoudt met douchen.
Alles wordt handgemaakt door vakmannen op Bali. Kennis over het maken van sieraden is generaties langs overgedragen in hun families. Hierdoor zijn ze gespecialiseerd in het creëren van de meest gedetailleerde stukken met de hand.
Onze vakmannen ontvangen eerlijke salarissen, werken in een veilige omgeving en ontvangen sterke, social support.
Ieder onderdeel in het proces wordt met de grootste zorg gedaan. Alle sieraden worden gemaakt van 100% gerecycled zilver en het goud wordt ingekocht bij gecertificeerde bedrijven.
Alles om de mooiste, spicy sieraden van topkwaliteit op een duurzame manier te maken. Speciaal voor jou.
We hopen met onze sieraden je dagelijkse outfit op te spicen en ervoor te zorgen dat je je jouw eigen, speciale, zelf voelt. Klaar om de dag te veroveren.
Always remember, you are true spice.
Love,
Ilse - The Spice of Life